Blog

Wegwerp duurzaam? Zeker wel!

Duurzaamheid en wegwerpproducten. Dat lijkt niet samen te gaan. Toch is het zeker mogelijk. Het klinkt misschien niet meer sexy, ieder bedrijf heeft duurzaamheid inmiddels op de agenda staan, maar Marbell vindt het milieu écht belangrijk. Waarom we dan toch disposables verkopen? We leggen het graag uit.

Duurzaamheid heeft bij Marbell de hoogste prioriteit. Dus passen we ook onze machines daar optimaal op aan. Zo reinigen we met een nieuwe duurzame schrobmachine en gebruiken we zo weinig mogelijk chemische stoffen. Ook onze wasserij is steeds duurzamer; onze nieuwste wasmachines verbruiken tot zestig procent minder gas. Ons doel is om binnen een aantal jaar volledig van het gas af te zijn.

Wegwerpproducten
Maar, we verkopen ook disposables. Wegwerpproducten. Dat lijkt niet met elkaar te stroken. Deze producten gooi je immers na één keer gebruiken weg. En afval is nou niet bepaald goed voor het milieu. Maar er zijn uitzonderingen. Zeker in de schoonmaaksector. Want hoe goed we ons best ook doen, voor reiniging zijn schoonmaakmiddelen en water nodig.

Hygiënischer
Neem bijvoorbeeld kussens en dekens. Die waar je zo heerlijk onder ligt te dutten in een vliegtuig of bus. Deze moeten natuurlijk schoon zijn. Écht schoon. Maar kussens en dekens hygiënisch reinigen kost moeite. Ze nemen veel ruimte in, waardoor je bijvoorbeeld meerdere wasmachines moet laten draaien. Maar niet alleen in de machines nemen ze veel ruimte in, ook wat betreft transport. Na iedere vlucht of busreis heen en weer rijden om te reinigen, niet heel duurzaam…

Minder belastend
In sommige gevallen is een disposable dus echt minder belastend voor het milieu. Zeker als deze disposable producten ook nog eens zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. En daar staan we bij Marbell voor! Ieder product kent maximale duurzaamheid.

Weten of u duurzamer werkt met disposables? Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden voor de meest milieuvriendelijke oplossing.

Een milieuvriendelijke oplossing?

Volle zalen met lege stoelen
Voor iedere sector een passende oplossing

Actueel

We zitten niet stil. Onze wagens zijn letterlijk continu onderweg. Weten wat ons bezighoudt? Volg ons hier.