Achter de schermen

Een certificaat voor onze kwaliteit!

Altijd de beste kwaliteit leveren. Dat is het doel van Marbell. Dé facilitaire partner zijn voor alle klanten. En wie zegt de specialist in schoon te zijn, moet dat ook kunnen waarmaken. Dat konden we al. Maar nu hebben we ook het certificaat voor kwaliteitsmanagement, ISO 9001, binnen.

Textielreiniging. Het is dé specialiteit van Marbell. Al jaren. Toch werd het tijd voor een professionaliseringsslag. “Ons proces klopte al, maar we hadden de certificering nog niet”, legt operationeel manager Bas Wijbenga uit.

Marbell schakelde de hulp in van een externe adviseur om alle processen door te lopen. Esther Kloek van Kijk op Kwaliteit: “Marbell is een mooi, overzichtelijk familiebedrijf. Er is weinig hiërarchie. We konden een systeem instellen dat perfect op Marbell aansluit en waarmee het bedrijf goed aan de slag kan.”

Aantonen
Esther vervolgt: “Marbell wist al heel goed waar ze mee bezig waren en hoe processen moesten verlopen. Maar je moet natuurlijk wel goed kunnen aantonen dat je alles voor elkaar hebt. Ik heb geholpen met aspecten die op papier moesten worden uitgewerkt om aan de eisen te voldoen.”

De audit wordt goed voorbereid. Esther voert zelfs al een aantal proef-audits uit. Bas: “Toen waren er overigens alleen nog maar een paar kleine aanpassingen nodig.” Vervolgens is het tijd voor het echte onderzoek van TUV Nederland. Bas: “Dat begon met een vooronderzoek via Microsoft Teams. Tijdens dat onderzoek waren er al helemaal geen aanmerkingen.”

Certificaat binnen
Marbell gaat dus vol vertrouwen de audit in. En terecht! Tijdens de audit blijkt alles te kloppen. Niet veel later ontvangt het bedrijf het certificaat ISO 9001. Bas: “Eigenlijk hebben we gaandeweg alleen de documentatie beter hoeven regelen. Het proces voldeed al jaren aan alle eisen. Dat merkte de auditor ook tijdens zijn ronde door de wasserij.”

Hoewel er eigenlijk nauwelijks iets veranderd is, zijn we bij Marbell natuurlijk onwijs trots op het certificaat. Een mooie nieuwe stap richting een schitterende toekomst!

Wagenpark opnieuw uitgebreid
Honderden bedrijfsjassen opnieuw gebruikt dankzij Marbell

Actueel

We zitten niet stil. Onze wagens zijn letterlijk continu onderweg. Weten wat ons bezighoudt? Volg ons hier.