duurzaam wasproces
Blog

Voor iedere sector een passende oplossing

Werkdoeken, moppen en dekens wassen. Of dat nu voor een ziekenhuis of universiteit is, dat is toch precies hetzelfde? Je zou denken van wel. Maar een zorginstelling heeft hele andere wensen dan het onderwijs. Bij Marbell denken we mee met de opdrachtgever en ontzorgen we de klant. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

Iedere sector vraagt om een andere werkwijze. Het hybride wasproces in onze duurzame wasserij is zo ingericht dat we snel kunnen schakelen. Op die manier kunnen we de verschillende branches optimaal van dienst zijn, we hebben ons namelijk in verschillende sectoren verdiept. We gaan immers voor de beste kwaliteit. Neem de zorgsector. Wij weten dat hygiëne daar op nummer één staat. Dit is voor ons een reden om al het materiaal in te sealen, hierdoor kunnen we voor al het schoonmaakmateriaal dat ons pand verlaat de kwaliteit garanderen.

Apart gelabeld per schoonmaker
Maar dat is niet het enige. Per locatie kan een instelling namelijk verschillende voorkeuren hebben. Veel zorgorganisaties werken met externe schoonmaakploegen. Wij monitoren daarom het schoonmaakproces. Wanneer we dit helder in kaart hebben, kunnen we een plan op maat uitwerken. We zoeken bijvoorbeeld uit hoeveel moppen en doeken er per ploeg nodig zijn. Voor iedere schoonmaker verpakken we de spullen vervolgens individueel en voorzien van gepersonaliseerde labels. Op deze manier heeft iedereen, ongeacht het tijdstip waarop de schoonmaker begint, een fris pakket met de juiste materialen klaarliggen.

Verschillende wensen
Ook binnen de zorg zijn er soms grote verschillen in wensen. Zo wassen we bijvoorbeeld werkdoeken en andere schoonmaakmaterialen voor klinieken. Waar de ene kliniek zich focust op oogzorg, focust een ander zich op cosmetische ingrepen. Je kunt je voorstellen dat er dan ander materiaal nodig is of een andere manier van verpakken gewenst is. En ook in het onderwijs zijn er andere voorkeuren. Een universiteit krijgt bijvoorbeeld naast de reguliere schoonmaak in vakanties een grondige schoonmaakbeurt. Ook dan zijn er andere materialen nodig.

Daarom kijken we bij elke afnemer naar de specifieke wensen en maken we een proces op maat, zodat we altijd de gewenste kwaliteit kunnen leveren. Kortom, voor iedere sector is er wel een passende oplossing. Wij komen graag met je contact om op locatie om uit te zoeken wat we voor jullie kunnen betekenen.

Wegwerp duurzaam? Zeker wel!
Robert werd op zijn 59e chauffeur bij Marbell

Actueel

We zitten niet stil. Onze wagens zijn letterlijk continu onderweg. Weten wat ons bezighoudt? Volg ons hier.