marbell-wasserij
Blog

Robert werd op zijn 59e chauffeur bij Marbell

Moeiteloos weet hij de juiste karren met schoonmaakmaterialen in het magazijn van de wasserij te vinden. Robert Geuke laadt ze in zijn bus en rijdt ermee naar zijn bestemming. Van Enschede naar Nijmegen en dan nog door naar Maastricht. Een gemiddelde dag voor de chauffeur van Marbell. “Ik zit hier echt op mijn plek.”

Wie Robert Geuke zietrijden denkt dat hij dit werk al jaren doet. Niets is minder waar. Nog maar een half jaar geleden gooide hij zijn leven om. Na veertig jaar in een supermarkt te hebben gewerkt, paste zijn baan niet meer bij hem. “Na diverse overnames werd de sfeer heel anders. Het ging gewoon niet meer.” Robert probeert wat andere banen, maar vindt niets wat écht bij hem past. Tot Randstad een half jaar geleden belt met een aanbod. Of hij chauffeur wil worden bij Marbell.

‘Eén van mijn wensen’
“Ik zei meteen ja”, vertelt Robert. “Chauffeur worden was namelijk één van mijn wensen.” Tijdens het eerste gesprek klikt het meteen. Robert wordt aangenomen en mag laden en lossen bij diverse klanten van Marbell. “Heel bijzonder dat ik deze mogelijkheid op mijn 59e nog kreeg. Ik heb nog geen dag spijt gehad van het feit dat ik deze kans heb aangegrepen.”

Robert-Geuke

Vaste routes
In alle vroegte laadt Robert zijn bus in met schone materialen. Op weg naar de klanten van Marbell, waar hij schone was brengt en vuile ophaalt. “Ik heb redelijk vaste routes. Op maandagen en woensdagen rijd ik van Enschede naar Nijmegen en dan naar Maastricht. Op donderdag heb ik een mooie lange route. Van Enschede naar Arnhem, Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom.” Binnen enkele minuten weet Robert klanten te voorzien van schoon materiaal. “Alles is zo goed geregeld, dat het eigenlijk alleen een kwestie van in- en uitladen is. Fijn, want dan kan de klant direct weer door.”

Een echt familiebedrijf
Hij geniet van de zelfstandigheid en de vrijheid die het werk met zich meebrengt. “Ik zit hier helemaal op mijn plek. Marbell is een echt familiebedrijf en dat merk je. Korte lijntjes, problemen zijn altijd goed bespreekbaar. En als er een fout gemaakt wordt is er altijd een oplossing.” Ook de behulpzaamheid onder collega’s valt Robert op. “Als chauffeurs zijn we natuurlijk veel op pad. We gaan niet altijd tegelijk weg en we komen ook niet vaak op hetzelfde moment terug. Maar als dat wel gebeurt helpen we elkaar altijd. Even samen de bus leegruimen. Die onderlinge samenhang kenmerkt het bedrijf.”

Voor iedere sector een passende oplossing
Wagenpark opnieuw uitgebreid

Actueel

We zitten niet stil. Onze wagens zijn letterlijk continu onderweg. Weten wat ons bezighoudt? Volg ons hier.